Wednesday, October 28, 2009

From Shah Alam With Love

Bismillah....

Musti anda pengunjung-pengunjung imranulkhalis tertanya-tanya sebegini,"Mamat ni buat novel?Macam bagus je!"Ada juga yang berbunyi begini mungkin "Eh...?Tulis novel?Blog pun malas update ada hati tulis novel..."

Apapun soalan anda wahai para pengunjung ana tidak peduli sebab ana tidak makan biawak pasir!Sekian!Woha!hehehe

Sebenarnya apapun soalan anda semua adalah sebagai kekuatan untuk diri ana mencari sesuatu yang berlainan dengan genre yang sudah berlambak di pasaran buku-buku.Sebagaimana yang kita tahu,kita telah kenal dengan Habiburrahman el Shirazi,Taufiqurrahman al azizy dan berbagi lagi.Dan kita juga telah terhidang dengan berbagai cerita yang ala-ala sebegitu.Dan bila ana pergi jalan-jalan di blog-blog penulis maka ana membaca komen-komen yang telah diberikan oleh readers yakni pembaca.Kebanyakan dari pembaca khususnya pembaca karya-karya Faisal Tehrani agak sudah lali dengan novel-novel seperti ayat-ayat cinta dan lain-lain.

Bukan memuji Faisal Tehrani,tapi ana tergoda dengan tulisan beliau yang amat gila!Ya!Beliau adalah seorang yang gila dalam menghasilkan karya-karya yang berkualiti pada ana.Beliau seorang yang boleh dikatogerikan sebagai 'Mat Tahu' umpama si Faruq dalam novel Detektif Indigo Kembali.Sebuah novel awal remaja yang menceritakan tentang bakat-bakat luarbiasa masyarakat Islam.Ana tergoda dengan karya pertamanya pada novel 1511H[Kombat].Walaupun ada unsur-unsur yang agak pelik sedikit seperti Syarifah Nusayba menjadi pemimpin tapi itu tolak ketepi apa yang penting apa yang disampaikan.Beliau ingin menjadikan sastera islami tidak hanya tertumpu pada kisah percintaan semata namun diserapkan semangat jihad,bersatu dan berbagi lagi.Syabas buat Saudara Faisal Tehrani.

Baik,ada apa pada From Shah Alam With Love?From Shah Alam With Love,jika ada rezekinya maka ia akan terbit.Dan ana berharap ia akan terbit secepat yang mungkin.From Shah Alam With Love,seperti biasa.Memaparkan kisah percintaan dua insan yang saling tidak mengenali lalu bernikah.Kemudian diselitkan sedikit unsur humor-kalo ada lawak x jadi janganlah boikot!-kemudian ada diselitkan sedikit tentang perubatan islam,serta asas ilmu dakwah.Itu yang ada dalam From Shah Alam With Love..

Tiada apa.Cuma menulis luahan hati didalamnya...Sedikit fakta,70% daripada isinya adalah kisah benar dan nama-namanya telah diubah.Sahabat semua,berdoalah moga pihak penerbit sudi mengeluarkan From Shah Alam With Love.Tajuknya Bahasa Inggeris tapi isinya Bahasa Malaysia.Ia adalah novel sulung saya jika ia dikeluarkan.

Sekarang sedang dalam proses menulis sebuah lagi novel.Bukan kisah cinta tapi ala-ala power rangers dan X-Men gitu..

Diharap tuan punya dunia dapat menolong ana...

Jumpa lagi dan ada masa anda semua akan membaca sekali lagi mutiara kata dari Imam Nawawi dari salah satu karyanya yang agung iaitu At-tibyan Fi Adabil Hamalatil Quran.

Jazakallah

Assalamualaikum...

3 Orang Bercakap:

niqabgurlz said...

Salam alaik..
Apepun,ana ucapkan syabas atas semangat saudara yang sungguh luar biasa i2..=) Don't care what people want to say, just do what u think is good for u ok.." All the best sahabatku in whatever u are doing..
Semoga Allah permudahkan segala urusan..I'll wait for ur novel okay..

is selamba said...

semekom..
nak citer banyak, xde idea..ape-ape pun,semoga Allah memberikan rahmat dan berkat ke atas usaha yg ko lakukan..
aku tunggu novel ko di pasaran..
tapi....
xde membership punye harga ke??hehe

imranulkhalis said...

kok nak free kena kawen ng aku la kot..hahahaha...

Konfem Nabi tak ngaku Ummat nanti...