Saturday, September 19, 2009

Salam Eidulfitri...

Bismillah....

Segala puji bagi Allah tuhan sekelian alam.Yang maha pengasih dan yang maha penyayang.Raja di hari pembalasan.KepadaNya kita kita beribadah dan kepadaNya juga kita menyerah diri.Maka wahai Allah kami,tunjukkanlah kami jalan yang lurus.Iaitu jalan-jalan orang yang Kau beri nikmat keatas mereka daN bukanlah jalan dari orang yang Kau beri seksa keatas mereka dan janganlah Engkau sesatkan kami wahai Allah kami.

Terima kasih kepada Allah yang telah memberikan nikmat kesihatan,kehidupan,udara,air dan makanan.Terima kasih atas segalanya ya Allah.Kami hambaMu tidak dapat pernah membayar walau sedikit pun.

Alhamdulillah....

Ramadhan sekali lagi ingin meninggalkan kita.Kemudian muncul pula fajar syawal.Hari di mana kita meraikan kemenangan kita.Setelah sebulan kita berpuasa melawan segala nafsu dan bermujahadah.Sebulan sudah kita beribadat kepada Allah SWT.Sebulan sudah kita menjamu orang-orang makan dan pada hari itu jugalah kita sempat untuk membayar zakat kepada mereka-mereka yang lebih memerlukan.

Adakah ramadhan depan akan kita ketemu?

Selama sebulan kita berpuasa menahan itu dan ini,apakah hasilnya yang kita dapat dalam masa sebulan?Selama sebulan kita berpuasa,adakah di bulan-bulan yang lain juga kita akan mampu menjadi seperti ramadhan ini?Membaca al-quran,bertadarus,mengeluarkan sedekah,solat malam dan lain-lain?Adakah amal ini hanya dapat kita rasakan di dalam bulan ramadhan sahaja?Sebelum kita meninggalkan segala yang fana ini marilah kita bersama-sama bermuhasabah diri dan jadikan amalan semasa di bulan ramadhan berterusan di bulan-bulan lainnya.

Ok!Khalas!

Ini satu bab yang lain pula(Macam dalam kitab dulu2,hehe)

Alhamdulillah,ana dapat meyempurnakan solat terawih ana di Masjid Jamek Taman Kledang Jaya di Silibin,Ipoh Perak.Alhamdulillah dapat juga ana dan kawan ana Saudara Muhammad Zahir Bin Zamziba menjadi Imam jemputan terawih di sana.Alhamdulillah,orang-orang di sana sangat baik hati dan sentiasa murah dengan senyuman(Dan sempat ada makcik yang ingin berkenalan denganku)Alhamdulillah.

Rakan-rakan yang lain juga ada yang mendapat tawaran menjadi imam terawih jemputan di Petaling Jaya,Selangor dan Johor.Alhamdulillah.Ini semua rezeki dari Allah.Mudah-mudahan atas nikmat ini Allah tidak akan membuatkan kami lupa atas nikmatNya.

Di kesempatan ini,ana dan seluruh ahli keluarga ana ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Eidulfitri dan Maaf Zahir dan Batin(Ada ke??).Moga segala amalan kita akan diterima Allah.

Allahu a'lam.....


Salam Eidulfitri dari ana dan sekeluarga :

-Haji Mior Burhanuddin Bin Alias Bin Ibrahim.
-Hajjah Norliah Binti Haji Abdullah.
-Mior Redzuan Bin Haji Mior Burhanuddin dan Isteri,Raihanah Binti Mahmood serta
Anak,Azizah Aini Binti Mior Redzuan.
-Norliana Binti Haji Mior Burhanuddin dan Suami,Tajul Arifin Bin Haji Abdul Ghani
serta Anak,Nuha Adlina Binti Tajul Arifin.
-Haji Mior Imran Bin Haji Mior Burhanuddin.
-Nordayana Binti Haji Mior Burhanuddin.
-Nurfatimah Binti Haji Mior Burhanuddin.
-Nurnajiah Binti Haji Mior Burhanuddin.


Salam......

0 Orang Bercakap: