Saturday, November 26, 2011

Kenapa Dengan Diri Ini?

Bismillah..

Segala puji bagi Allah tuhan mentadbir seluruh alam tanpa bantuan sesiapa. Segala puji bagi Allah tuhan yang menciptakan Adam dan Hawa dengan cinta. Segala puji bagi Allah tuhan yang menjadikan alam dalam masa enam hari. Segala puji bagi Allah, Segala puji bagi Allah dan sesungguhnya segala puji hanya layak bagi Allah.

Bersiaran langsung di bumi Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS), alhamdulillah, segala berjalan dengan baik dan kuliah juga sudah mula. Alhamdulillah, walaupun banyak beda dengan Kolej Universiti Insaniah (KUIN) namun pembelajarannya tetap sama. Alhamdulillah, walaupun berbeda suasana tetapi pengajian harus diteruskan. Ilmu mesti dituntut sehingga akhir nafas.

Alhamdulillah.. Segala puji bagi Allah, tuan punya dunia yangtelah mengaturkan semua urusan tanpa dibantu sesiapa, Dia tidak memerlukan sesiapa bagi menyempurnakan tugasNya.

Alhamdulillah, pada hari ini KUIS telah mengadakan Konvokesyen kali ke 14, segalanya berjalan dengan lancar dan sempurna cuma hamba tidak sempat untuk berjumpa dengan teman hamba yang seorang. Semoga beliau sukses selalu.

Semenjak dua menjak ini ada sesuatu yang menganggu ruang hati ini. Senantiasa terkenang, senantiasa teringat akan perkara yang lalu, senantiasa terkenang kenangan indah pada masa lalu, senantiasa teringat akan perkara yang tidak akan dan tidak mungkin dilupakan. Sepertinya dalam hati ini wujud satu masalah. Selalu berasa futur. Allah..

Hamba manusia biasa yang tidak pernah alpa melakukan kesilapan lantaran kejahilan.

Doakan hamba.

Izinkan hamba mengundur diri.

Allahu a'lam.


P/S : Doakan hamba dapat melanjutkan pelajaran du Universiti Islam Madinah pada tahun hadapan. =)

1 Orang Bercakap:

Beras Pulut said...

insyaAllah smoga berjaya...ya saudara ameen